
پروفیلها گستره تنوع بالایی دارند و شامل بسیاری از مقاطع باز و بسته میشوند. دو نوع از کاربردیترین این مقاطع، پروفیلهای زد و آبرو هستند. بخشهای مختلف از صنایع مختلف وابسته به وجود این مقطعها میباشد. برای آشنایی بیشتر با این دو مقطع و شناخت تفاوت پروفیل زد و پروفیل آبرو با ما همراه باشید.
آشنایی با پروفیل زد
پروفیل Z، یکی از معروفترین و محبوبترین پروفیل ها در کل جهان به شمار میرود؛ علت نامگذاری این پروفیل به خاطر شکل ظاهری آن است که شبیه به حرف انگلیسی Z طراحی شده. از کاربردهای این پروفیل میتوان به ساخت زیرسازی سقف شیب دار و صنعت کشتی سازی اشاره کرد.

خرید پروفیل
شروع قیمت 34,000 تومانانواع پروفیل زد
پروفیل Z16
پروفیلهای زد 16 در ضخامت 2، 2.5 و 3 میلیمتر تولید میگردد.
- در ضخامتهای 2 میلیمتر با وزن 4.9 کیلوگرم
- در ضخامتهای 2.5 میلیمتر با وزن 6 کیلوگرم
- در ضخامت 3 میلیمتر با وزن 7.2 کیلوگرم
پروفیل Z18
پروفیلهای زد 18 در ضخامت 2، 2.5 و 3 میلیمتر تولید میگردد.
- در ضخامتهای 2 میلیمتر با وزن 5.2 کیلوگرم
- در ضخامت 2.5 میلیمتر با وزن 6.5 کیلوگرم
- در ضخامت 3 میلیمتر با وزن 7.7 کیلوگرم
پروفیل Z20
پروفیلهای زد 22 در ضخامت 2، 2.5، 3 و 3.5 میلیمتر تولید میگردد.
- در ضخامت 2 میلیمتر با وزن 5.5 کیلوگرم
- در ضخامت 2.5 میلیمتر با وزن 6.8 کیلوگرم
- در ضخامت 3 میلیمتر با وزن 8 کیلوگرم
- در ضخامت 3.5 میلیمتر با وزن 9.5 کیلوگرم
پروفیل Z22
پروفیلهای زد 22 در ضخامت 2، 2.5، 3 و 3.5 میلیمتر تولید میگردد.
- در ضخامت 2 میلیمتر با وزن 5.8 کیلوگرم
- در ضخامت 2.5 میلیمتر با وزن 7.2 کیلوگرم
- در ضخامت 3 میلیمتر با وزن 8.6 کیلوگرم
- در ضخامت 3.5 میلیمتر با وزن 10 کیلوگرم
کاربردهای پروفیل زد
پروفیل Z یکی از انواع پروفیل های باز به شمار می رود که در صنعت کاربرد گسترده ای دارد. مهم ترین کاربردهای این پروفیل، عبارت است از:
- قابل کاربرد در ساختمان سازی، صنعت درب و پنجره سازی و نرده های کنار خیابان
- قابل استفاده برای ساخت سقف ها، ستون ها و تیرک ها
- به عنوان تکیه گاه در سازه های صنعتی
- در صنایع خودروسازی برای ساخت وسایل نقلیه
- ایستگاه های سوخت رسانی
مشخصات فنی پروفیل زد
پروفیل زد بر اساس ضخامت ورق، نوع ورق و سایز انواع مختلفی دارد. در واقع هر پروفیل زد با شماره پروفیل، طول پروفیل، ضخامت ورق و نوع فولاد ورق مشخص می شود.
پروفیل زد که ارتفاع 180 میلیمتر، طول 6 متر، ضخامت ورق 3.5 و با فولاد گرم نورد با جنس آ-2-235 ساخته شده است به صورت زیر نمایش داده می شود.
235-2-آ-3.5*6000*180Z
ضخامت 2، 2.5 و 3 میلیمتر در بین پروفیل های زد پرکاربردتر است. همچنین پروفیل های زد با سایزهای 16، 18، 20 و 22 میلیمتر در بازار موجود می باشد.
آشنایی با پروفیل آبرو
به زبان ساده پروفیل ابرو، پروفیلی است که آب به راحتی بر روی آن جریان پیدا میکند و از نقطه “A” به نقطه “B” میرود. این نوع پروفیل به شکل U انگلیسی ساخته میشود و جزء پروفیلهای با سطح مقطع باز بهشمار میرود. پروفیل آبرو، به دلیل تماس مستقیمی که با آب دارد، بهراحتی مستعد زنگ زدن و خوردگی است. برای همین، معمولا آن را با ورق گالوانیزه یا ورق سیاهی که پوشش رنگ روغنی دارد، میسازند.
تنوع ضخامت این نوع پروفیل زیاد است، اما با توجه به کاربردی که دارد، به ضخامت چندانی نیاز ندارد. پروفیلهای آبرویی که برای ساخت سقف شیروانی بهکار برده میشوند، باید ضخامت کمی داشته باشند تا وزن سنگینی را به سقف و پایههای ساختمان اعمال نکنند.
انواع پروفیل آبرو
انواع پروفیل آبرو را در زیر مشاهده کنید.
پروفیل آبرو لندنی
پروفیل آبرو لندنی با ضخامت 0.4 میلیمتر و طول 3 متر تولید میشود. جهت پوشش دادن سقفهای بزرگتر، پروفیلهای لندنی را به یکدیگر متصل میکنند و در برخی مواقع قسمتهای اضافی را برش میدهند. پروفیلهای آبروی لندنی، به دلیل پرکاربرد بودن، نسبت به سایر پروفیلهای آبرو در بازار با حجم بیشتری موجود میباشند. پروفیلهای آبرو لندنی از ورق گالوانیزه ساخته میشوند اما اگر در طولانی مدت در معرض آب و رطوبت قرار بگیرند دچار آسیب و خرابی میشوند.
پروفیل آبرو جعبهای
پروفیل آبرو جعبهای نسبت به پروفیل آبرو لندنی، ظاهر زیباتری دارد؛ بنابراین عموما جهت استفاده در سقفهای شیروانی رستورانها یا سازههای گرانقیمت، به کار میروند. پروفیلهای آبرو جعبهای با ضخامت بیشتر از 0.4 میلیمتر تولید میشود و نسبت به پروفیل آبرو لندنی در برابر زنگزدگی و خوردگی مقاومتر میباشد. از این پروفیل جهت ساخت انواع سوله، ساختمانهای صنعتی و تولیدی، ساختمان بیمارستانها یا خانههای بهداشت و غیره استفاده میشود.
پروفیل آبرو فیتیله ای
از قدیمی ترین نوع پروفیلهای آبرو میباشد و دارای پایینترین قیمت ممکن و نصب آسان است.
کاربردهای پروفیل آبرو
صرف نظر از نوع پروفیل آبرو در موارد زیر میتوان از پروفیل آبرو استفاده کرد:
- انواع سقفهای شیروانی و غیرشیروانی
- فضاهای نگهداری بزرگ همچون گلخانه، مرغداری و غیره
- ساخت انواع دربهای چوبی
- کاربرد در ساخت پارکینگ
- اتصال ساندویچ مربوط به پانلهای سقفی
مشخصات پروفیل آبرو
پروفیلهای آبرو دسته ای از پروفیل ها هستند که در دو نوع یک طرفه و دو طرفه ساخته می شوند و هر کدام کاربرد و ویژگی های خود را دارند. پروفیل های آبرو در ضخامت های 2 تا 3 میلیمتر و در طول 6 متر ساخته می شوند.
پروفیل های آبرو از آنجا که با آب و مایعات سر و کار دارند می بایست از متریالی ساخته شوند که مقاومت بالایی در برابر زنگ زدگی و خوردگی داشته باشد. به همین دلیل استفاده از ورق های گالوانیزه برای ساخت پروفیل های آبرو بسیار رایج است.
تفاوت پروفیل زد و پروفیل آبرو چیست؟
پروفیل ها در بازار انواع مختلفی دارند که با توجه به شکل و برخی عوامل دیگر معمولا در قسمت های مختلف مورد استفاده قرار می گیرند. دو نوع پروفیل که امروزه در فضاهای مختلف بسیار مورد استفاده قرار می گیرد پروفیل نوع Z و پروفیل آبرو می باشد. در اینجا برخی از تفاوت های این دو را مشاهده کنید:
از لحاظ شکل ظاهری
یکی از تفاوتهایی که بین پروفیل آبرو و نوع زد وجود دارد مربوط به شکل ظاهری این دو نوع پروفیل است. شکل ظاهری پروفیل نوع زد، همانطوری که در این متن اشاره شد، به شکل حرف Z در زبان انگلیسی است و به همین دلیل نیز به آن پروفیل نوع زد میگویند.
پروفیل آبرو، به شکل U در حرف انگلیسی است و در دو نوع آبرو یکطرفه و دوطرفه در بازار موجود میباشد. در پروفیل آبرو یکطرفه، تنها از یک سمت میتوان آن را به تکیهگاه متصل کرد، اما در پروفیل آبرو از نوع دوطرفه، میتوان از دو سمت برای اتصال این نوع پروفیل اقدام کرد.
تفاوت در روش تولید پروفیل زد و پروفیل آبرو
به طور خلاصه می توان گفت که تفاوت پروفیل زد و پروفیل آبرو از نظر نحوه تولید به صورت زیر است:
- پروفیل های زد با استفاده از ورق های نورد گرم ساخته می شوند و سازندگان تمام تلاش خود را برای مطابقت نحوه تولید آن ها با استنداردهای تعریف شده، دارند.
- پروفیل های آبرو با استفاده از ورق های گالوانیزه ساخته می شوند. چرا که نیاز است تا مقاومت بالایی در مقابل زنگ زدگی و فرسوده شدن داشته باشند.
تفاوت از نظر کاربرد آنها
تفاوت دیگری که می توان بین پروفایل های نوع Z و پروفایل های آبرو می توان بیا کرد، موارد استفاده و کاربردهای این دو نوع است. پروفیل های Z عموما در ساخت پشت بام ها، کارخانه ها، سوله ها، انبارها، سالن های ورزشی، ایستگاه های اتوبوس، پمپ بنزین ها و غیره کاربرد دارند.
از دیگر کاربردهای این نوع پروفیل می توان به استفاده از آن در صنعت کشتی سازی و یا ساخت تیرهایی با مقاطع کامپوزیتی اشاره کرد. این در حالی است که از پروفیل برای انتقال آب باران و برف به زمین استفاده می شود. در مناطقی از کشور مانند شمال که بارندگی زیاد است و سقف نمی تواند چنین وزن سنگینی را تحمل کند، این نوع پروفیل می تواند کارایی بالایی از خود نشان دهد.
تفاوت از لحاظ انواع
پروفیل زد و پروفیل آبرو نیز خودشان به انواع مختلفی تقسیم میشوند که هر کدام از آنها نیز به دلیل ویژگیهای مختلف، دارای کاراییهای مختلفی هستند. از انواع مختلف پروفیل آبرو میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
- پروفیل لندنی
- پروفیل دندهای
- پروفیل جعبهای
از انواع مختلف پروفیل زد میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
- Z16
- Z18
- Z20
- Z22
خرید پروفیل زد و پروفیل آبرو
پروفیلهای زد و پروفیل آبرو جزو محبوبترین مقاطع فولادی به شمار میرود. قیمت پروفیل زد و قیمت پروفیل آبرو به دلایل مخلتفی به مانند قیمت ارز، تقاضا جهانی، عرضه و تقاضا، قیمت سوخت و … به صورت روزانه دچار نوسان می شود.
اگر قصد خرید یا استعلام قیمت پروفیل زد و پروفیل آبرو را دارید به وبسایت آهنک مراجعه کنید و برای مشاوره رایگان با کارشناسان ما تماس بگیرید.
جمع بندی پایانی
به دلیل خصوصیاتی که گفته شد در صنایع مختلف از پروفیل z و پروفیل آبرو بیشتر استفاده می شود این دو نوع پروفیل تفاوت هایی هم دارند که باعث شده کاربرد متفاوتی پیدا کنند. همین شکل ظاهر و نحوه ی متفاوت ساخته شدن و تهیه این دو پروفیل سبب شده در نوع استفاده ی هر یک تفاوت هایی باشد. پروفیل آبرو بیشتر برای انتقال آب زیاد از سقف ها به پایین به کار می رود و به همین دلیل در مناطقی که باران و برف زیاد می بارد کاربرد بالایی دارد و در ساخت سقف ها استفاده می شود. اما پروفیل z را در ایستگاهای اتوبوس و قطار و سوخت زیاد به کار می برند.
ارسال نظر