
یکی از محصولات مهم کارخانههای فولاد، ورق برشی یا ورق برش خورده میباشد. هرکدام از ورقهای فولادی که به بازار عرضه میگردند، دارای ویژگیها و خصوصیتهای مخصوص به خود میباشند. برای مثال برخی از ورقهای فولادی موجود دارای خاصیت تزئینی بوده و برخی دیگر از آنها از خاصیت ضدزنگ بودن بهره میبرند. یکی از انواع ورقهای فولادی پرکاربرد در صنایع مختلف ورق برشی یا ورق برش خورده است. برای آشنایی بیشتر با این محصول با ما همراه باشید.
اطلاعاتی در مورد ورق برشی
ورقهای برشی یکی از محصولات پرکاربرد در صنایع مختلف می باشد. این محصول به صورت ماده اولیه تختال با نورد گرم به مرحله تولید می رسد؛ حرارت بالا باعث می شود از ضخامت ورق کاسته شود و بر عرض آن افزوده شود و به شکل ورق با ضخامتهای مختلف تولید شود. ورقهای فابریک به ورقهایی گفته میشود که از همان ابتدا در سایز و ابعاد مشخص و استاندارد خود تولید میشوند، در صورتی که ورقهای برشی به ورقهایی گفته میشوند که با توجه به نیاز مشتریان و به درخواست آنها در ابعاد موردنیازشان برش داده میشوند.
هر دوی این ورقها میتوانند در نوع سیاه، روغنی، گالوانیزه و یا رنگی باشند ولی اگر بخواهیم در مورد سایز مرسوم ورق های برشی صحبت کنیم بهتر است بدانید که این ورقها اغلب در سایزی بین 1.5 تا 6 متر برش داده میشوند.

خرید ورق آهن
شروع قیمت 18,350 تومانانواع ورقهای برشی
ورق های برش خورده در دو دسته کلی صنعتی و ساختمانی بکار میروند. نوع صنعتی ورق های فولادی در 2 گرید فولاد کربنی و فولاد آلیاژی تولید و به بازار عرضه میگردند. ورق های صنعتی بر پایه فولاد کربنی خود در 6 گروه در بازار شناخته میشوند که حتما با نام آنها آشنایی دارید. این 6 گروه عبارتند از:
- ورق سیاه
- ورق روغنی
- ورق گالوانیزه
- اسید شویی
- آجدار
- گالوانیزه رنگی که هر یک کاربردهای مجزا و متمایزی نسبت به یکدیگر دارند.
انواع ورقهای برشی از نظر شکل ظاهری
- ورق کونیک
- کله گاوی (زیر سری)
- استیفنر
- صفحه ستون
- تیر ورق
- لچکی
- ورق جان
- ورق پیوستگی (ورق مضاعف جان)
- ورق روسری
نحوه تولید ورقهای برشی به چه صورت میباشد؟
ورق های برشی در دسته ورق های سیاه قرار دارند، یعنی به روش نورد گرم تولید می شوند. ماده اولیه ساخت این ورقها تختال فولادی نام دارد که طی فرایند نورد باید تحت حرارتی بسیار بالا، تا 1280 درجه سانتی گراد، قرار گیرد. طی این گرمادهی، به تدریج ضخامت تختال کم می شود و در عوض عریض تر میشود. این فرآیند تا زمانی ادامه می یابد تا ورق تولیدی به ضخامت دلخواه که عموما بین 1.6 تا 1.8 است، برسند. در نتیجه ورق به صورت یک کلاف فولادی آماده عرضه میگردد. ورق های برشی معمولا در اندازه های 100، 152، 150 و 200 سانتیمتر تولید می شوند.
به دلیل اینکه این ورقها با روش نورد گرم تولید شده اند در نهایت ظاهری کدر و مات پیدا می کنند. چون این ورق ها پس از فرآیند تولید، توسط تجهیزات برشی در اندازه های دلخواه برش می خورند، به این نام خوانده می شوند.
منظور از کمانش برشی ورق چیست؟
نیرویی که عمود بر مقطعی مانند ستون یا ورق باشد کمانش نام دارد. این مقدار باید کمتر از میزان تسلیم فولاد باشد اگر نیرو زیاد باشد باعث کمانش یا ناپایداری عضو خواهد شد.
چنانچه عضوی تحت نیروی کمانش باشد باعث تغییر شکل یا شکستگی یا تخریب سازه می شود. در این حالت میزان کمانش ورق برشی را طبق معاملات یا فرمول هایی توسط مهندس ناظر اندازه گیری میکنند تا از ایجاد خسارت جلوگیری شود.
تنش برشی ورق
به نیروی مماسی که بر سطح مقطع ورق برشی وارد می شود نیروی برشی می گویند و معمولا در دیوار و ستون محاسبه می شود.
برشکاری ورق به وسیله چه دستگاههایی صورت میگیرد؟
از دستگاههای زیر برای برش ورق استفاده میشود:
- دستگاه برش گیوتین همچون اسلیتر
- هوابرش
- برش پلاسما
- دستگاه های CNC
- برش با لیزر
از دستگاه گیوتین عموما برای برشهای مخصوص عمرانی استفاده میگردد. دلیل این امر نیز دقت برش بالا و میزان خطای پایین آن است. بیشتر ورقهای نازکی که با ظرافت و دقت برش داده شدهاند، توسط همین دستگاه برشکاری میشوند.
برای برش ورقهای ضخیمتر از دستگاههای هوا برش که با گاز و اکسیژن کار میکنند، استفاده میشود. دو روش پلاسما و CNC هزینه بیشتری دارند و به علت دقت برش بسیار بالا، زمانبر هستند.
برشکاری با دستگاه نواربری اسلیتر (Slitter)
یکی از دستگاههای مجهز و پیشرفته که برشکاری ورق آهن را با دقت بسیار زیادی انجام میدهد، دستگاه اسلیتر است. این دستگاه نواربری، متناسب با ضخامتهایی که امکان برش آنها را دارد، به 3 دسته خطوط نواربری نازک، متوسط و ضخیم تقسیم میشود.
ابعاد استاندارد ورقهای برشی
ورقهایی که به صورت رولی تخت عنوان محصول اولیه، دستگاه های برش را تغذیه می کنند باعث می شوند محدودیتهای طولی برداشته شوند و برش کار قادر باشد ورق را در اندازه دلخواه خود برش دهد. عموما ورق های کلاف پیچ شده در چهار اندازه زیر در دسترس میباشند:
- ورقهایی با اندازه 100 سانتی متر
- ورقهای 152 سانتی متری
- ورقهای 150 و 200 سانتی
مهمترین کاربردهای ورق برشی
یکی از ویژگیهای مهم که دلیل کارایی بالای ورقهای برشی می باشد، استحکام و مقاومت بالای این محصول است. به همین دلیل در بین قطعات فلزی جایگاه ویژه و مهمی پیدا کرده است و کاربردهای فراوانی دارد. انواع این کاربردها را به صورت مختصر در زیر مشاهده کنید:
- تولیدات لوازم خانگی
- تولید و ساخت سازه های ساختمانی
- صنایع خودروسازی
- کشتی سازی
- ساخت و ساز مخازن آب
- صنعت پل سازی
- قابل استفاده در اتصالات تیرآهن ها و میلگرد
- برای ساخت تیرچه
- لچکی و…
کاربرد در ساخت و ساز
ورقهای برشی در ساختمانسازی بیشترین کاربرد را دارند. این محصول در ضخامتهای مختلفی تولید میشود و این امر باعث شده که بتوان از آن برای کاربردهای ساختمانی استفادهکرد.
کاربرد در صنعت
از این محصول در صنعت استفادههای فراوانی میشود از جمله:
- ساختمان سازی: سقف، دیوارها، نما، پل سازی، سد سازی و به اشکال مختلف پروفیل و قوطی در سازه های عمرانی مختلف استفاده می شود.
- صنایع ساخت لوازم خانگی برای ساخت انواع لوازم خانه، آشپزخانه، لوازم اداری و …
- صنایع خودرو شامل خودروهای سبک و سنگین
- صنایع کشتی سازی و دریایی
- صنایع هوافضا
- صنایع نظامی
- قطعه سازی، ماشین سازی و ساخت تجهیزات مربوط به کارخانه ها، صنایع پتروشیمی، معادن و …
کاربرد برای پل سازی
یکی دیگر از کاربردهای ورقهای برشی، پلسازی است. در این صنعت به ابعاد خاصی از ورق نیاز است؛ بههمین دلیل این محصول مورد استفاده قرار میگیرد.
محصولات پایه ورق برشی
به صورت معمول ورقهای سیاه مدلهای ST 37 و ورق سیاه ST 52 به عنوان ماده اولیه مصرف میشوند. علت این امر نیز به ویژگیهای مهم آن همچون مقاومت و استحکام زیاد، کیفیت مناسب و مطلوب و وزن پایین ورق برمیگردد. کاربردهای این ورق شامل موارد زیر میشود:
- ساخت و ساز
- پل سازی
- لچکی
- تیرچه
- اتصالات مقاطع مختلف همچون تیرآهن، میلگرد و غیره
بهترین کارخانههای تولیدکننده ورقهای برشی
از جمله مهمترین برند ورقهای برشی به کارخانههای زیر اشاره کرد:
میتوان اشاره کرد و از جمله برندهای خارجی به ورقهای روسی، قزاق و کره ای میتوان اشاره کرد.
فولاد مبارکه اصفهان
شركت فولاد مباركه اصفهان يكي از بزرگترين واحدهاي صنعتي ايران است و در زميني به مساحت 35 كيلومتر مربع در نزديکي شهر مباركه و در 75 كيلومتري جنوب غربي شهر اصفهان واقع شده است.
عمليات اجرايي اين مجتمع در سال 1360 آغاز گرديد و نزديك به 18 ميليون و 700 هزار متر مكعب خاك برداري و بالغ بر يك ميليون و 845 هزار متر مكعب بتن ريزي، يك ميليون و 800 هزار متر مربع قالب بندي و 80 هزار تن آرماتور، حدود 150 هزار تن اسكلت فلزي، يك ميليون متر مربع نصب پوشش و بالغ بر 500 هزار تن تجهيزات و ماشين آلات در آن نصب گرديده است.
فولاد کاویان اهواز
شرکت فولاد کاویان در سال 1372 تاسیس گردید. این کارخانه فولادی با داشتن بیش از دو دهه تجربه در تولید موفق ورق فولادی، توانسته است یکی از تولیدکنندگان برتر در عرضه ورق های فولادی سنگین در کشور شناخته شود. محصولات فولاد کاویان اهواز در زمینه ورق های فولادی و اسلب نازک طبق استاندارهای بین المللی DIN،IN، ASTM و غیره به بازار عرضه می گردد.
عوامل موثر بر قیمت ورقهای برشی
قیمت ورقهای برشی تحت تأثیر عوامل زیادی قرار دارد. نوع ماده اولیه برای تهیه محصول و قیمت آن بر قیمت نهایی ورقهای برشی تاثیر گذار است. اما عامل دیگر روش برش ورق است. برش ورق فولادی توسط گیوتین و هوا برش، هزینه کمتری در بر دارد. در میان دو دستگاه پلاسما و CNC نیز می توان گفت ورق برشی تولید شده با دستگاه CNC قیمت بالاتری دارد. به این ترتیب برای انتخاب بهترین روش باید به نوع کاربرد و میزان هزینه ها به طور همزمان توجه کرد. زیرا هر یکی از این دستگاه ها در شرایط مختلف و برای برخی ورقها می توانند بهتر عمل کنند.
باتوجه به نوسانان بازار قیمت دقیق و ثابتی برای ورق برشی وجود ندارد. البته بهترین راه این است که با یافتن مرجعی معتبر که قیمتهایی به روز از این محصول فولادی را در اختیار شما قرار میدهد، قیمت انواع ورق آهن را به دست آورده تا بهتر بتوانید هزینهها را مدیریت کنید. در مواردی دیگر نیز، فرد ترجیح می دهد با خرید ورق برشی آماده، در زمان صرفه جویی کند و بدون دردسر به سراغ کاربرد اصلی ورق برود. برای اطلاع از قیمت روز و کسب اطلاعات بیشتر با کارشناسان ما در آهنک تماس بگیرید.
قیمت ورق برشی
یکی از مسائل مهمی که در رابطه با ورقهای برشی مطرح میشود، قیمت آن و عوامل موثر بر تعیین قیمت این محصول فولادی پر کاربرد میباشد. عوامل مختلفی در قیمت ورق برشی تاثیرگذار هستند. به همین دلیل لازم است پیش از خرید این محصولات درباره قیمت روز آنها استعلام گرفته شود. قیمت روز این محصول را در آهنک ببینید و برای مشاوره رایگان با کارشناسان ما تماس بگیرید.
جمع بندی پایانی
در این مطلب به معرفی ورق برشی یا ورق برش خورده، کاربردها و چگونگی انجام برشکاری آن پرداختیم. این محصول در صنایع گوناگونی همچون خودروسازی، معماری، سولهسازی و … کاربرد دارد و عواملی بسیاری مانند آلیاژ تولیدکننده و هزینه حمل و نقل، بر قیمت تمام شده ورق موثر خواهند بود.
ارسال نظر