
ورقهای فولادی،در انواع مختلفی تولید و عرضه میشوند که یکی از آنها ورق رنگی میباشد. ورق رنگی نوعی ورق گالوانیزهی رنگآمیزی شده است که انواع و رنگهای مختلفی دارد. این ورق با داشتن رنگهای جذاب، در زیبایی مکانی که بهکار رفته، تاثیر بسیاری دارد.
همچنین علاوه بر زیبایی، و داشتن خواص شیمیایی و مکانیکی بسیار، مقرون به صرفه بودن این محصول محبوبیت آن را چندین برابر میکند. با این وجود قیمت ورق رنگی تحت تاثیر عوامل بسیاری روزانه درحال نوسان است. این مقاله را تا انتها مطالعه نمایید تا شناخت کافی دربارهی این محصول فولادی بدست آورید.
معرفی ورق گالوانیزه رنگی
ورق رنگی، درواقع ورق گالوانیزهای است که با رنگ کورهای رنگ آمیزی شده است. رنگهای این ورق تنوع بسیاری دارند که به 10 الی 15 نوع رنگ میرسند. این رنگها علاوه بر زیبایی بخشیدن، از سطح فلز درمقابل آسیبهای بیرونی محافطت میکنند و مقاومت آن را افزایش میدهند.
ورق گالوانیزهی رنگی از پرکاربردترین پوششها به شمار میرود که در صنایع متعددی از جمله ساختمان سازی، لوازم خانگی و … کاردبرد دارد.
استفاده از ورق گالوانیزه در ساخت این محصول به عنوان ورق پایه، خواص بسیاری مانند شکلپذیری بالا، استحکام و مقاومت زیاد در برابر زنگزدگی، خوردگی و اکسیداسیون را به این نوع ورق بخشیده است. به همین دلیل از آنها برای ساخت سقف منازل در مناطق مرطوب استفاده میشود. امروزه کاربرد این محصول در صنایع مختلف نیز رو به افزایش است.
برای داشتن اطلاعات بیشتر دربارهی ورق گالوانیزه، میتوانید مقالهی مربوط به آن را مطالعه فرمایید.

خرید ورق آهن
شروع قیمت 18,350 تومانانواع ورق رنگی
ورقهای رنگی براساس ابعاد، رنگ و طرح به انواع مختلفی تقسیمبندی میشوند. این ورقها عمدتا بهصورت رولی و یا شیفتفابریک در بازار عرضه میگردند.
1. ابعاد ورق رنگی
ضخامت ورق رنگی از 0.18 میلیمتر الی 0.7 میلیمتر میباشد. هرچه ضخامت ورقها کمتر باشد، کاربرد آن به دلیل شکلپذیری و فرمدهی آسانتر، بیشتر میشود. عرض ورقهای تولید شده توسط تمامی کارخانهها ثابت است که در دو عرض 1000 میلیمتر و 1250 میلیمتر در بازار عرضه میشوند. رولهای ورق رنگی، دارای وزنی حدود 4 تا 9 تن هستند که با افزایش ضخامت ورقها، وزن نیز افزایش مییابد.
2. انواع رنگ ورق رنگی
10 الی 15 نوع رنگ در طراحی این نوع ورق به کار رفته است که شامل رنگهای آبی، زرد، قرمز، نارنجی، سفید یخچالی، پرتقالی، بنفش، سفالی، قهوهای تیره، نقرهای، کرم و صورتی میباشند.
3. طرحهای متنوع ورق رنگی
ورقهای رنگی دارای طرحهای متفاوتی هستند که همگیدر برخی ویژگیها باهم مشترک هستند. این طرحها زیر پنلی یا کانکس، دامپا یا لمبه، سینوسی یا کرکرهای، جنوا یا سفال ایتالیایی، ذوزنقهای و شیروانی هستند که ما به معرفی تعدادی از این طرحها میپردازیم.

3.1 طرح سفال
این نوع دارای انواع طرح سوئد، ایتالیا (پالرمو)، چین، ژاپن، فرانسه، بهمن و تیارا (تایوان) است که ما به معرفی طرح پالرمو میپردازیم. این طرح ضخامتی حدود 0.5 دارد که معمولا برای ساخت بناهای مقاوم نسبت به زلزله و سقف ویلاها یا منازل در مناطق مرطوب استفاده میشود. رنگ استفاده شده برای طرح پالرمو از جنس رنگ کوره است.

3.2 طرح کرکرهای (سینوسی)
این طرح، از قدیمیترین طرحهای ورق رنگی بوده و به نام طرح سینوسی نیز شناخته میشود. کاربرد این نوع در ساخت سولهها، ساختمانها، مکانهای کاری و صنعتی میباشد. طرح کرکرهای به وسیلهی دستگاه پرس ساخته شده و در طول و ضخامت مورد نظر مشتری عرضه میشود. همچنین این طرح دارای مقاومت زیاد در برابر نیروهای فیزیکی و شیمیایی و هدایت مناسب آب باران است. طرح کرکرهای دارای دو نوع کرکرهای ریز و کرکرهای درشت میباشد.

3.3 طرح ژنوا
این طرح، نوعی ورق سفالی زیبا و کاربردی است که استاندارد ضخامت آن 0.5 میباشد. طرح ژنوا در پوشش ساختمانها و ویلاها، ساخت سایهبانهای لوکس و سقف آلاچیقها کاربرد دارد. همچنین رنگ این طرح از جنس رنگ کورهای است.

3.4 طرح ذوزنقهای
طرح ذوزنقهای، دارای خمهای مستطیلی و مربعی خاصی است که همین امر باعث افزایش مقاومت ورق دربرابر فشار زیاد، ضربه و حرکت میشود. این ورق دارای ضخامتی بیشتر نسبت به سایر طرحهای ورق رنگی است که هرچه ضخامتر بیشتر شود، طول عمر این طرح نیز بیشتر میشود. از این نوع در مکانهایی که فشار زیاد است مانند سقف و دیوار بناها، درب گاراژها و ساخت کانتینر و کانکسها استفاده میشود. قیمت رنگهای مختلف آن متفاوت است.

3.5 طرح شدولاین
این نوع، به صورت سفالی است و از پرکاربردترین انواع ورق رنگی محسوب میشود. به دلیل داشتن مقاومت بسیار بالا در برابر فشار و ضربه، از آن در مکانهای صنعتی، سولهها، ساخت سقف ساختمانهای بسیار بزرگ و ساندویچ پنل استفاده میشود.


خرید ورق آهن
شروع قیمت 18,350 توماننحوهی تولید ورق رنگی
- برای تولید ورقهای رنگی، ابتدا برروی ورق آهنی به شکل کلافهای ورق به قسمت آمادهسازی منتقل میشوند.
- این کلافها در ابتدا برای ازبین رفتن هرگونه چربی و آلودگی و ناخالصی، به سطح ورقها پولیش زده میشود.
- پس از آن به وسیلهی غلتکهای مخصوص، برسکاری انجام میشود تا سطحی صاف و بکنواخت و مناسب رنگآمیزی آماده شود.
- بعداز مرحلهی برسکاری، ورقها با آب شستوشو داده شده و با هوای گرم خشک میشوند.
- در این مرحله برای افزایش مقاومت دربرابر زنگزدگی و خوردگی، و همچنین افزایش چسبندگی رنگ، گالوانیزاسیون صورت میگیرد و به این صورت که برخی مواد شیمیایی خاص برروی آن پاشیده و در دمای مناسب خشک میشود.
- در ادامه نوعی رنگ پایه که میتواند اپوکسی یا پلیاستر باشد برروی سطح کار به عنوان پرایمر زده میشود.
- سپس وارد کوره شده و عملیات پخت برروی اعمال میشود. پس از خروج از کوره و سرد شدن، رنگآمیزی نهایی توسط غلتک انجام میشود که این رنگ میتواند از جنس پلیاورتان، پلیآمید، پیویدیاف، آکرلیک و پلی وینیل کلراید باشد.
- درنهایت دوباره عملیات پخت اعمال شده و پس از آن ورق رنگی مورد نظر آماده میشود.
کاربردهای ورق رنگی
این ورقها در صنعت و ساختمانسازی کاربردهای فراوانی دارند که در ادامه به بیان انواع کاربردهای آن میپردازیم.

-
کاربرد ورق رنگی در ساختمانسازی
از اصلیترین کاربردهای این ورق، استفاده در صنعت ساختمانی است که در تولید انواع سقف مانند سقفهای کاذب و پوشش سقفهای شیروانی و ویلاها و سقف سولهها و ساختمانها، ساخت آلاچیق، بدنهی انبار و کارگاه و سوله، ساخت پوشش پارکینگها و نماهای داخلی و خارجی کاربرد دارد.

-
کاربرد ورق رنگی در صنعت
صنایعی که این نوع ورق بیشترین کاربرد را دارد عبارتند از:
- صنعت حمل و نقل: ورق رنگی در صنعت حمل و نقل کاربرد بسیاری دارد که در ساخت ماشینهای سنگین، اتاقک خودرو و ساخت کانتینرها مورد استفاده قرار میگیرد.
- صنایع لوازم خانگی: برای تولید اجاقگاز، یخچال و فریزر، آبگرمکن، ماکروویو، ماشینلباسشویی و سایر لوازم خانگی از این محصول استفاده میشود.
- ضنعت فلرات: کاربرد ورق رنگی در صنعت فلزی ساخت انواع پارتیشن، بدنه رایانه، کابینت، ساخت تجهیزات اداری و صنعتی، تخته وایتبرد، ساخت تابلو، امور دکوراتیو و ساخت فلاشینگ میباشد.
مزایا ورق رنگی
- وزن سبک و ایمنی بالا دربرابر آتشسوزی و زلزله
- یکپارچگی و عد م شکستگی
- نصب راحت و سریع
- مقرون به صرفه
- زیبا و دارای رنگهای متنوع
- عدم تغییر رنگ و شکل در شرایط جوی مختلف
- دارای عمر مفید
برترین کارخانههای تولیدکننده ورق رنگی
در داخل کشور کارخانجات مختلفی تولید این نوع ورق فولادی را بر عهده دارند، که مشهورترین آنها شرکت فولاد امیرکبیر، صنایع هفت الماس، فولاد مبارکه، شرکت ورق خودرو شهر کرد، کارخانجات نورد و لوله سمنان و گروه صنعتی فولاد بهمن هستند. در ادامه به معرفی تعداری از این کارخانهها میپردازیم.
- کارخانه فولاد مبارکه اصفهان: این کارخانه اولین تولیدکنندهی ورق رنگی در ایران محسوب میشود. فولاد مبارکه از بزرگترین صنایع تولیدکنندهی محصولات فولادی بوده و دارای خط تولید شمش فولادی و تبدیل آن به ورقهای فولادی و رنگی است. همچنین دارای بیش از 30 سال سابقه در زمینهی تولید انواع ورق رنگی میباشد.
- کارخانه فولاد بهمن قائمشهر: این کارخانه با هدف تولید انواع مقاطع مختلف در سال 90 و در استان مازندران شروع به کار کرد. فولاد بهمن دارای خطوط تولید مختلفی مانند واحد ماشین دوخت (استیچری)، انباره ورودی، بخش کلاف باز کن، شست و شو، خشککن، واحد پوششدهی نهایی و .. است.
- کارخانجات نورد و لوله سمنان: این کارخانه با هدف تولید انواع پروفیل و قوطی و لوله از سایز 2.1 تا 8 اینج تاسیس و پس از گسترش کارخانه، تولید ورقهای گالوانیزه در سایزهای مختلف را نیز آغاز کرد. سپس در سال 85 خط تولید ورق رنگی با ضخامت 0.25 تا 1.25 میلیمتر و ورق گلوانیزه با ضخامت 0.25 تا 3 میلیمتر را راه اندازی نمود.
- کارخانه هفت الماس قزوین: کارخانهی هفت الماس از همان ابتدا با هدف تولید انواع ورق گالوانیزه، رنگی، نوردسرد و استنلس استیل و سایز مقاطع فولادی تاسیس شد. ورق رنگی این کارخانه از محصولات مشهور کشور است و این کارخانه 15 درصد نیاز داخل کشور به ورق سرد و گالوانیزه، و 20 تا 40 درصد از کل ظرفیت تولید بازارهای جهانی را تامین میکند.
6. قیمت ورق رنگی
امروزه قیمت تمامی محصولات فولادی تحت تاثیر عوامل مختلفی دستخوش تغییرات میشود. به همین دلیل نمیتوان قیمتی قطعی و ثابت برای آنها درنظر گرفت. ورقهای گالوانیزه رنگی نیز از این قاعده مستثنا نیستند. از جمله عوامل موثر بر این تغییرات:
- ضخامت و ابعاد ورق رنگی
- نوع رنگ استفاده شده
- برند کارخانه تولیدکننده
- حجم و وزن تمام شده ورق رنگی
- نوع فرآیند تولید
- کیفیت و استانداردهای ورق و ….
میباشند. همچنین ورق رنگی بر پایهی ورق گالوانیزه ساخته میشود، درنتیجه قیمت این نوع ورق نیز بسته به قیمت ورق گالوانیزه تغییر میکند. علاوه بر این، عوامل دیگری از جمله میزان عرضه و تقاضا، نرخ ارز، هزینهی حمل و نقل و منابع انسانی، میزان واردات و صادرات، شرایط بازارهای جهانی و وضعیت بازار بورس بر قیمت این محصول فولادی بسیار تاثیرگذارند.
با توجه به این موارد، داشتن اطلاعات کافی درباره قیمت روز ورق رنگی، بهترین راه برای داشتن خریدی درست و مقرون به صرفه است. در صورت نیاز به راهنمایی درباره قیمت و یا نحوه خرید، مشاوران ما در آهنک آمادهی پاسخگویی به سوالات شما هستند. شما میتوانید از طریق شماره تماس 91006007-021 با ما در ارتباط باشید.

خرید ورق آهن
شروع قیمت 18,350 تومانسخن پایانی
در این مقاله به صحبت درباره ورق رنگی، انواع و نحوه دستهبندی، کاربرد و نحوه تولید آن پرداخته شد. ما سعی کردیم تمام آنچه که برای شناخت این محصول فولادی نیاز است بدانید را به زبان ساده بیان کنیم. با مظالعهی این مقاله میتوانید به اطلاعات و شناخت کافی نسبت به این نوع محصول فولادی دست پیدا کنید، تا در زمان خرید و یا استفاده از آن، دچار مشکل و اشتباه نشوید.
اگر سوالی دربارهی این محصول برای شما ایجاد شده است که پاسخ آن در مقاله وجود ندارد، میتوانید در قسمت نظرات آن را بیان کنید. کارشناسان ما در سریعترین زمان ممکن به سوالات شما پاسخ میدهند.
ارسال نظر